Hiperhidrózis (túlzott izzadás) kezelő készülék (121 920 Ft)

Egészségpénztár felé elszámolható termék - Mivel a pénztárak gyakorlata eltér, ritkán előfordulhat, hogy egyes pénztárak mégsem számolnak el egy általunk elszámolhatónak ítélt terméket. Az ebből adódó károkért nem vállaljuk a felelősséget. (a termék elszámolható az egészségpénztár felé)
Hiperhidrózis (túlzott izzadás) kezelő készülék
Hiperhidrózis (túlzott izzadás) kezelő készülék

121 920 Ft 

A hyperhidrosis a szimpatikus idegrendszer fokozott izgalmából eredő, túlzott izzadással járó állapot. A megbetegedés érintheti a test egész felületét, azonban a leggyakrabban előforduló esetekben a kéznél, és a lábnál jelentkeznek a tünetek. Számos hatékony terápia létezik, amellyel kezelhetjük a betegség tüneteit. Ezek közül a galvánárammal történő csapvíz iontoforézis az egyik legolcsóbb és leghatásosabb módszer. Nem avatkozik be komolyabban a szervezet működésébe, és a helyi izzadás gátló szerek után „az alkalmazandó terápiák közül az első helyen szerepel”*.

*Mark D. Anliker, Oliver P. Kreyden: Tap water Iontophoresis, in: Kreyden, Böni, Burg: Hyperhydrosis and Botulinum Toxin in Dermatology, Karger, 2002.

 

A kéz – és a láb Hyperhidrózisának kezelése

A Hyperhidrózis kórosan fokozott verejtékezést jelent. A kezelés során a galvánáram bőrre kifejtett elektrofiziológiai hatásait használjuk kezelési célra. A szervezettel két aktív elektróda kerül kapcsolatba, melyek elkülönített vízzel teli tartályban helyezkednek el. A kezelés során a kezelőáram az egyik elektródától a másik irányába vándorol. A hatás legkézenfekvőbb magyarázata, hogy a csapvíz klorid ionjai a verejtékmirigyekben csökkentik a verejtéktermelést. A kezelés eredménye egyénileg változó lehet.

 

Hiperhidrózis készülék a Dr Dermtől

A csapvíz iontoforézis élettani folyamatait elemezve a Dr Derm cég egy olyan készüléket fejlesztett ki, amellyel minden beteg számára akár rendelőintézetben, akár otthon is a lehető legegyszerűbben elvégezhető a kezelés. A Hyperhidrózis kezelőgép műanyag háza két egymástól elkülönített víztartályt tartalmaz, amelyek a két kéz, vagy a két láb kezelésére szolgálnak. A csapvízzel történő feltöltés és a készülék üzembe helyezése után a készülék automatikusan 10 percig működik. A bekapcsolás után Önnek csak az áram intenzitását kell a kívánt értékre beállítani, és a kezelés alatt az egyéni áramérzet függvényében korrigálni.

 

Teljes páciensvédelem kezelés közben

Ha a kezünket vagy a lábunkat a vízhez érintjük, az intenzitást a készülék lassan és kíméletesen állítja be az eredetileg beszabályozott értékre, így kellemetlenségektől nem kell tartanunk.

 

A kezelés gyakorisága

A terápia első fázisában heti 3-5 kezelés javasolt, alkalmanként 10-20 perc. A verejtékezés csökkenésével ezek ritkíthatóak. Ahhoz, hogy látványos eredményeket érjünk el, rendszeres kezelésekre van szükség. Ezek időszakosan szüneteltethetőek is.

 

Ellenjavallat

Nem végezhető kezelés a kezelendő területet érintő bőrbetegség esetén, lázas betegség esetén, nagyfokú visszértágulat fölött, trombózis utáni állapotban, olyan testrészen, amelyben fémtárgy (izületprotézis, csontszeg) van, valamint pacemaker (beépített szívritmus szabályzó) esetén és terhesség alatt.

A használati útmutatót a szövegre kattintva töltheti le:

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

×
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. Részletek megtekintése.