Thermedic váll hideg-meleg terápia (27 290 Ft)

Egészségpénztár felé elszámolható termék - Mivel a pénztárak gyakorlata eltér, ritkán előfordulhat, hogy egyes pénztárak mégsem számolnak el egy általunk elszámolhatónak ítélt terméket. Az ebből adódó károkért nem vállaljuk a felelősséget. (a termék elszámolható az egészségpénztár felé)
Thermedic váll hideg-meleg terápia
Thermedic váll hideg-meleg terápia

27 290 Ft 

Hidegterápia alkalmazandó

  • friss izomsérülés (izomszakadás, húzódás, ínszalagszakadás, ficam, rándulás),
  • friss ízületi sérülés, zúzódás, közvetlen ütés-rúgás az izmokon, ín- és ínhüvely gyulladás) esetén,
  • minden sérülésre, amely a vérömleny kockázatával jár.

Melegterápia alkalmazandó

  • izomláz, izomgörcs, nyakmerevedés,
  • könyök, térd, csukló, boka, hát, derékfájás (lumbágó) kezelésre, tüneteinek csökkentésre.
  • Figyelem! nem alkalmazható melegterápia friss izom, vagy szalagszakadás esetén!

 

Thermedic váll hideg-meleg terápia

 

Mi a Thermedic váll hideg-meleg terápiás eszköz?
Speciálisan a válltájék kezelésére kialakított eszköz, mely a melegterápiát FIR (karbonszálas mély infravörös) sugárzóval, míg a hideg terápiát speciális, hűthető géllel biztosítja.

Figyelem! A termék használata előtt alaposan olvassa el a használati útmutatót, illetve az alább leírtakat!

A Hideg-Meleg terápia izomhúzódás, vállrándulás, esést követő zúzódás, hátfájás - ilyen és hasonló panaszokra alkalmazható. Mindkettő jótékony hatású, azonban nem mindegy, melyiket alkalmazza! A sérülés és a fájdalom jellegétől függően kell választani! Jól gondolja át, mit választ, mert a nem megfelelő módszerrel inkább növelheti a fájdalmat, súlyosbíthatja a bajt.

 

Mikor alkalmazza a MELEG terápiát? 
Izomláz, izomgörcs, nyakferdülés/nyakmerevedés, hátfájás, derékfájás (lumbágó) esetén.

A meleg-terápia enyhíti az izomösszehúzódást, az izomgörcsöt.

Élénkíti a keringést – az erek tágulását eredményezi. Előmozdítja az izmok jobb oxigén- és vérellátását, továbbá a tápanyagok könnyebb eljutását a kívánt helyre, ellazítva az izmokat.

A keringés élénkítése serkenti a tisztító folyamatokat, lehetővé teszi az izomlázat, izomgörcsöt okozó méreganyagok eltávolítását. A melegnek lazító hatása is van: csillapítja az izomösszehúzódást, ami enyhíti a fájdalmat, és így természetesen jobb érzetet kelt a sérült bőrterületen. Ezt a fajta meleg-terápiát ismételhetjük kétszer-háromszor naponta, a fájdalom mértékétől függően, legalább három napon át.

 

Mikor ne alkalmazza a meleg terápiát?
Semmiképp ne alkalmazza, ha vérzés veszélye áll fenn – például izom- vagy ínszakadás, vérömleny, friss törés, stb. felett.

Ne alkalmazza gyulladásos folyamatok esetén, mert a meleg felerősítheti a folyamatot!

Mikor alkalmazza a HIDEG terápiát? 
Izomsérülések (izomszakadás, húzódás, ínszalagszakadás, ficam, rándulás) vagy ízületi problémák, zúzódás (közvetlen ütődés az izmokon), gyulladás (ín és ínhüvelygyulladás) esetén. A hideg- terápia ajánlott minden sérülésre, amely a vérömleny kialakulásának kockázatával jár.

Szinte azonnal jelentkezik a hideg fájdalomcsillapító hatása

A hideg (krio)terápia akkor hatékony, ha gyorsan és jelentősen csökkenti a bőrfelület hőmérsékletét. 10-15 perc alatt a bőr hőmérsékletének legalább 15 C fokra kell csökkennie. A hideg lassítja az agynak küldött fájdalom-üzenetet, és így azonnal enyhíti a fájdalom-érzetet. Esettől függően, a fájdalomcsillapító hatás fél órától 3 óráig tart.

A hideg erőteljes gyulladáscsökkentő hatású. Izomgyulladás vagy ízületi gyulladás esetén a véredények kitágulnak és áteresztőbbé válnak. A folyadék (vérplazma) beszivárog a szövetekbe, ami ödémát (vizenyőt) okoz. A hideg csökkenti a fájdalomkeltő és a fájdalmat fenntartó hatású anyagok termelődését, továbbá szűkíti az erek átmérőjét is. A fájó végtag magasabbra emelésével kombinálva még jobban enyhíthető a puffadás.

 

Hogyan készítse elő a hideg terápiát?
A csomagban levő gél tasakot legalább 2 órára tegye a fagyasztóba. Azután helyezze be a Thermedic öv tartórekeszébe és rögzítse a fájó területre. Soha ne tegye közvetlenül sérült bőrre (sebre)!

A hideg-meleg terápia naponta 3-5 alkalommal alkalmazható, maximum három napon át. Ha a fájdalom fennmarad, forduljon orvoshoz.

 

Csomag tartalma:

  • vállrögzítő,
  • FIR melegítő egység,
  • magyar szabvány szerinti tápegység,
  • géltasak hidegterápiához.

Thermedic váll hideg-meleg terápia Kapcsolódó termékek

Thermedic térd hideg-meleg terápia

Hidegterápia alkalmazandó friss izomsérülés (izomszakadás, húzódás, ínszalagszakadás, ficam, rándulás), friss ...
23 990 Ft
Kosárba
Érvénytelen érték!
×
A weboldalon sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. Részletek megtekintése.